top of page

modern landelijke gezinsvilla

Ons werd gevraagd om een villa te ontwerpen voor een gezin dat landelijk en ruim wilde wonen op een perceel in Baarle Nassau. Voor het gezin, met kinderen in de tienerleeftijd, was privacy en comfort van groot belang.

Deze imposante villa heeft een formeel en ingetogen front. Achter dit front opent de villa zich informeel en transparant met veel glas naar de tuin toe met kleurrijke bloemperken.

Door de domeinen van ouders en kinderen fysiek te scheiden en onafhankelijk van elkaar toegankelijk te maken, wordt de privacy binnen het gezin gewaarborgd. 

De woonkamer, leefkeuken en eetkamer hebben ieder direct toegang tot een buiten zoals het terras, de veranda of de binnenplaats. Als we dit combineren met de spannende en mooie zichtlijnen zowel binnen de villa als in de tuin komen we tot een dynamisch geheel en wordt de relatie tussen binnen en buiten versterkt.

De optimale zonering van ruimtes t.o.v. de zon, een warmtepomp en pvt-panelen op het dak maken de zeer ruime woning energieneutraal. 

bottom of page