top of page

NIEUWS

MAART 2022 BOUW BUURTCENTRUM AMADEUS

 

De eerste sloopwerkzaamheden voor de verbouw van de Bethelkerk tbv het cultuur- en activiteitencentrum zijn van start gegaan. Het dak en de gevel van het kerkgebouw worden gerenoveerd en het interieur volledig aangepast aan de wensen van de stichting.

IMG_2006.JPG

2 JULI 2020 EINDOPLEVERING AMANDIHUIS

 

Bouwbedrijf Meerburg en Installateur Vink leveren de hospice keurig op tijd op. Een toost van het bestuur van het Amandihuis op het mooie resultaat! De feestelijke opening volgt in september dit jaar.

DSC05603.JPG

25 JANUARI 2020 DE BOUW GAAT NU SNEL!

 

De staalconstructie voor het nieuw te bouwen hospice in Nieuwe Wetering, het Amandihuis, wordt geplaatst op de vloerplaten.

2020-01-25 staalconstructie1.JPG

BOUW AMANDIHUIS VORDERT GESTAAG

 

Na de sloop van het oude schoolgebouw gaan we opbouwen. Stand van zaken op 13-11-2019: de vloerplaten worden op de oude fundering van de voormalige school gelegd.

2019-11-13 vloerplaten1.jpg

EERSTE BOUWHANDELING AMANDIHUIS

 

Eindelijk is het dan zover! Op donderdag 10 oktober 2019 is de 1e bouwhandeling voor het Amandihuis in Nieuwe Wetering een feit. Deze feestelijke handeling werd gedaan met hulp van en in aanwezigheid van de wethouder van de gemeente Kaag en Braassem en natuurlijk stichting Amandi. Verder waren vele omwonenden en vrijwilligers getuigen van dit feit. Na afloop werd er in restaurant Tussen Kaag en Braassem een feestelijke toast uitgebracht op de bouw.

sloop gebouw.jpg

DOOP VAN DE NERINE BOWDENII AMANDI 

 

De bloem is ontwikkeld door nerinekwekerij Agro Fleur Select in Roelofsarendveen. De naam Amandi staat voor liefdevol. Het mooie van de Nerine is dat hij in september/oktober bloeit als andere planten zijn vergaan. De bloem staat er dan als een lichtpuntje bij. Op dit moment zijn we het technisch ontwerp van de nieuwe hospice Amandi aan het afronden. De bloemen zullen volop in de tuin van de te realiseren hospice in Nieuwe Wetering komen te staan.

Nerine Bowdenii Amandi.jpg

OFFICIELE OPENING TIJDELIJK CULTUUR- EN ACTIVITEITEN CENTRUM AMADEUS

 

Rachid Guernaoui, wethouder stadsdeel Loosduinen, heeft 13 oktober 2018 de officiële openingshandeling verricht. Totdat de bouw is gerealiseerd zal stichting Amadeus haar activiteiten organiseren in het huidige gemeentecentrum in het kerkcomplex. Voor de voormalige Bethelkerk aan de Mozartlaan in Den Haag worden op dit moment door ons plannen gemaakt voor de transformatie naar het definitieve cultuur- en activiteitencentrum. Dit gaat gecombineerd worden met appartementen met een gemeenschappelijke tuin en binnenruimten. 

17001 BETHEL 03 front.jpg
bottom of page