transformaties

OUDE HAAGWEG, Den Haag

 

Het voormalig kantoorpand van bandenfabriek Vredestein aan de Oude Haagweg wordt getransformeerd tot een stoer woongebouw met in de plint een buurtfunctie. Met hoofdzakelijk twee- en drie kamerappartementen wordt een jonge doelgroep aangesproken. In totaal worden er 65 appartementen gerealiseerd.

  • initiatief: Van Herk Groep Rotterdam

  • bvo: 5666 m2

  • stadium: definitief ontwerp

voorzijde overzicht
voorzijde overzicht

entree voorzijde
entree voorzijde

kantoor anno 2018
kantoor anno 2018

voorzijde overzicht
voorzijde overzicht

1/8

AMANDI, Nieuwe Wetering

 

Op de plek en op de fundamenten van een oud schoolgebouw wordt de nieuwbouw voor een hospice gerealiseerd met plek voor 4 personen. Het gebouw ligt in een landelijke omgeving aan een grote tuin. Door zichtlijnen vanuit de kamers op deze tuin wordt de natuur binnen goed voelbaar voor de gasten. Het gebouw ademt de sfeer uit van een villa in het groen.

  • initiatief: stichting Amandi

  • bvo: 434 m2

  • stadium: opgeleverd

  • ism Schildwacht Architecten, Zoeterwoude-Rijndijk

de tuingevel
de tuingevel

entreeplein aan tuin
entreeplein aan tuin

gastenkamer
gastenkamer

de tuingevel
de tuingevel

1/6

AMADEUS, Den Haag

 

De voormalige Bethelkerk wordt getransformeerd naar een complex voor een wijkontmoetingscentrum en wonen met een maatschappelijk doel. Het kerkgebouw zelf met de  prominent aanwezige klokkentoren en de karakteristieke glas-in-lood ramen blijft behouden. De kosterswoning en het gemeentecentrum worden gesloopt om ruimte te maken voor de  nieuwbouwappartementen. Op de begane grond komt een activiteitencentrum als ontmoetingsplek voor de buurt waar ook een kopje koffie gedronken kan worden.

  • initiatief: Bethel Blijft BV

  • bvo: 1300 m2

  • stadium: definitief ontwerp

  • ism studio TMOJ, Rotterdam

nieuw front
nieuw front

Amadeus serre
Amadeus serre

anno 2015
anno 2015

nieuw front
nieuw front

1/9

DRIE HOEFIJZERS, Den Haag

 

Het voormalige bierdepot met kantoor van fabrikant De Drie Hoefijzers wordt getransformeerd naar een complex voor binnenstedelijk wonen. Het volume van de gesloopte expeditie wordt teruggebracht zodat de besloten binnenplaats weer wordt hersteld. Het complex bestaat uit grondgebonden stadswoningen aan de binnenplaats en luxe appartementen in het voormalige kantoor. 

  • initiatief: MOVE urban architecture

  • bvo: 1500 m2

  • stadium: studie

  • ism Archilos, Rotterdam

het kantoor
het kantoor

binnenplaats
binnenplaats

het kantoor
het kantoor

1/5