top of page

uitbreiding woonkamer

04 2-1-kap woning voor echtpaar 2.png
04 2-1-kap woning voor echtpaar 1.JPG
04 2-1-kap woning voor echtpaar 3.JPG

Wij zijn benaderd door een echtpaar die hun jaren 70 woning wilde aanpassen met als hoofdwens: het creëren van meer leefruimte op de begane grond aan de tuin. Verder hadden ze de wens om bij de voordeur onder de trap een ruimere wachtplek te creëren voor de behandelruimte op de verdieping. 

De smalle woonkamer met onhandig gesitueerde toegangsdeuren bood te weinig ruimte voor het maken van een goede en prettige zithoek. De relatie tussen de zithoek en de tuin was niet mogelijk omdat een separate keukenruimte aan de achtergevel zat. 

De grotere leefruimte aan de tuin is gerealiseerd door de achtergevel en de wand tussen bestaande keukenruimte en woonkamer te verwijderen en de verdiepingsvloer en -wanden met ondersteuningsbalken op te vangen en de woning aan de achterzijde uit te bouwen over de volle breedte.

Daarnaast is de keuken verplaatst naar de voorgevel met de eetplek er direct naast.

Door de berging onder de trap elders in de hal te situeren, is er ruimte ontstaan voor een grotere wachtplek bij de entree.

04 2-1-kap woning voor echtpaar 4.JPG
bottom of page